MONTERM projektuje instalacije grijanja, klimatizacije i ventilacije stambenih, poslovnih i industrijskih objekata. U mogućnosti smo da vam predložimo odgovarajuće tehničko rješenje termotehničkih instalacija sa aspekta uštede energije, ekonomske isplativosti i inicijalnih troškova opreme.

Uz posjedovanje svih potrebnih licenci za projektovanje, imamo i poslovnu saradnju sa većim brojem projektantskih kuća tako da smo u mogućnosti da izađemo u susret svim zahtjevima Investirora, bez obzira na vrstu instalacije, izvore toplotne energije, zahtjevanu opremu ili rokove završetka projektne dokumentacije.
Izvodimo instalacije grijanja za sve vrste objekata: stambene, poslovne, proizvodne, individualne i kolektivne.

Prilikom izbora opreme za grijanje poštujemo zahtjeve kupca i namjenu objekta.

Naš osnovni zadatak i cilj je da u skladu sa namjenom i kategorijom objekta ponudimo investitorima brzu i kvalitetnu montažu, kvalitetnu opremu, odnosno rješenja koja zadovoljavaju sve estetske i funkcionalne kriterijume i samim tim obezbjeđuju maksimalan komfor.

U ponudi imamo više vrsta instalacija centralnog grijanja:

- Radijatorsko grijanje
- Podno grijanje
- Zidno grijanje
- Konvektorsko grijanje
- Solarno grejanje
Toplotne pumpe spadaju u najefikasnije sisteme grijanja i hlađenja danas.

Od 100% energije koju generiše toplotna pumpa 75% je besplatno jer dolazi iz okolnog okruženja, a samo 25% energije dolazi iz električnih izvora koji se plaćaju. Grubi proračun je da se 100 m2 grije toplotnom pumpom za 1€ dnevno!

U zavisnosti od sredine iz koje se preuzima toplotna energija i sredine u koju se ona prenosi postoje više tipova toplotnih pumpi:

- Zemlja kao izvor energije - pomoću podzemnog kolektora ili podzemne sonde, visoka efikasnost
- Voda kao izvor energije - veoma visoka efikasnost, treba voditi računa o kvalitetu vode
- Vazduh kao izvor energije - uvijek na raspolaganju, najmanji investicioni troškovi

VODA-VODA TOPLOTNE PUMPE - Ovi tipovi toplotnih pumpi koriste toplotu podzemnih voda. Za ovaj tip instalacije potrebno je izbušiti dve bušotine jedna za usisavanje podzemne vode, a druga za vraćanje te vode nazad u zemlju. U slučaju grijanja vodi koja se usisava uzima se toplota i tako ohlađena se vraća u zemlju. U slučaju hlađenja proces je obrnut.

VAZDUH-VODA TOPLOTNE PUMPE - Vazduh voda toplotne pumpe mogu efikasno da rade i kada je temperatura okolnog vazduha ispod -15ºC.
Prednost ovih toplotnih pumpi je to što nisu potrebne složene podzemne instalacije kolektora i sondi i ne zahtevaju nikakvo održavanje.

Nudimo vam kvalitetne proizvode, analizu kao i tehničko rešenje grijanja i hlađenja prema potrebama vašeg objekta.
Sunce kao izvor energije spada među obnovljive izvore energije, potpuno je besplatno i neiscrpno. Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora energije kao što su sunce, vjetar i voda put je prema održivom razvoju i energetskoj neovisnosti. Međutim, osim toga to može biti i finansijski isplativo prodajom proizvedene električne energije po poticajnoj cijeni ili smanjenjem mjesečnih računa za električnu energiju.

Ako razmišljate o gradnji fotonaponske elektrane obratite nam se sa povjerenjem. MONTERM Vašu investiciju vodi od početka do kraja. Izgradnju fotonaponske elektrane radimo po sistemu “ključ u ruke”. To uključuje sve projekte, pribavljanje svih saglasnosti, kompletnu gradnju elektrane sa puštanjem u rad. MONTERM nudi najpovoljniju cijenu izgradnje solarne elektrane i za Vašu elektranu predvidjeti ćemo optimalno rješenje. Najjeftinija cijena elektrane najčešće nije i najpovoljnija za vlasnika, jer sa sobom nosi manju proizvodnju energije, više troškove održavanja i manju cijenu otkupa energije, što u konačnici rezultira dužim povratom uloženog novca.

U ponudi imamo različite vrste solarnih panela stranih i domaćih proizvođača. Zavisno o lokaciji, snazi elektrane, nagibu i okrenutosti krova na krov postavljamo najpovoljnije panele po omjeru uloženo/dobiveno.
Isporuka i montaža opreme i kanalskog razvoda za ventilaciju stambenih, poslovnih i industrijskih objekata u skladu sa projektnom dokumentacijom i standardima zavisno od namene prostora.

- ventilacija kuhinja sa izradom kanalske mreže, isporukom i montažom hauba, ventilatora i prateće opreme i protivpožarne izolacije
- ventilacija podzemnih garaža sa izradom kanalske mreže, isporukom i montažom, ventilatora, protivpožarnih klapni, prateće opreme i protivpopžarne izolacije
- ventilacija sanitarnih prostorija
- ventilacija poslovnih prostora sa rekuperacijom energije
Isporuka i montaža sistema klimatizacije stambenih i poslovnih objekata u skladu sa projektnom dokumentacijom i željama korisnika.

U ponudi imamo više sistema klimatizacije:

- split sistemi (zidne, parapetne i kanalske unutrašnje jedinice)
- multi split sistemi
- VRV sistemi
- rashladna postrojenja (čileri i toplotne pumpe)
- fan-coil uređaji
- podni konvektori

Klime - split sistem je zatvoren sistem u kome se samo unutrašnji vazduh hladi ili zagrijava zbog čega je neophodno provjetravanje. Vazduh se prečišćava prolazeći kroz specijalne filtere koji odstranjuju prašinu, polen i dim.

IZVOĐENJE

Profesionalno ugrađujemo sve vrste opreme za grijanje, klimatizaciju i ventilaciju stambenih, poslovnih, ugostiteljskih, hotelskih i industrijskih objekata. Posjedujemo licence za izvođenje svih instalacije termotehnike, termoenergetike, procesne i gasne tehnike. O objektima koje smo izveli u dosadašnjoj dugogodišnjoj karijeri najbolje svjedoči naša referenc lista i zadovoljni Investitori i korisnici.

U mogućnosti smo da isporučimo opremu i izvedemo sledeće instalacije:

- radijatorsko i podno grijanje,
- grijanje i hlađenje fan coil uređajima
- kotlovnice, toplotne podstanice
- ventilacija stambenih, poslovnih i industrijskih objekata
- ventilacija garaža
- ventilacija kuhinja
- klimatizacija stambenih, poslovnih, industrijskih objekata
- toplotne pumpe voda/voda, voda/vazduh sa pratećim instalacijama

PROJEKAT
Opremeljeni smo potrebnim transportnim sredstvima, opremom i alatima potrebnim za montažu navedenih vrsta instalacija. Naši zaposleni imaju dugogodišnje iskustvo na poslovima iz ove oblasti, posjeduju potrebne licence i sertifikate o obuci. Posebnu pažnju pridajemo kontinuiranoj obuci i usavršavanju zaposlenih, posjetu sajmovima u zemlji i inostranstvu, prateći najnovije trendove u zaštiti životne sredine, uštedi energije i podizanju energetske efikasnosti.

U dogovoru sa Investitorom uvijek smo spremni da izvršimo optimizaciju predloženog projektnog rješenja kako bi se instalacije izvele što efikasnije uz najniže moguće troškove i najviši kvalitet.

IMATE PITANJA? POZOVITE NAS +387 65 647 685